TRAFICANT DE DROGURI REȚINUT DE DIICOT

0
731

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) au reuşit să rețină vineri un traficant de droguri, în urma unei operaţiuni de monitorizare întinse pe parcursul mai multor luni. Potrivit DIICOT, suspectul vindea drogurile în mai multe județe din zona Moldovei.

Cristian Eusebiu Dura (25 ani) îşi derula afacerea cu ajutorul unei firme de curierat. Drogurile era cumpărate din Spania şi vândute pe raza judeţelor Vrancea, Bacău şi Galaţi, susține DIICOT, într-un comunicat de presă.

„S-a reţinut că, în cursul lunii august 2018, inculpatul a achiziţionat din Spania aproximativ trei kilograme de canabis, pe care le-a introdus fără drept în România printr-o firmă de curierat. Drogurile au fost comercializate către diferite persoane contra sumei de 7.000 de euro, bani pe care i-a expediat ulterior în Spania, disimulaţi într-un colet poştal, pentru achiziţionarea unei noi cantităţi”, a precizat DIICOT.

Pentru a ascunde urma tranzacţiei, Cristian Eusebiu Dura expedia drogurile pe adresa unei cunoştinţe din judeţul Hunedoara, urmând să le ridice de acolo pentru a le transporta apoi la Focşani, localitatea lui de domiciliul.

„Coletul a fost ridicat de către organele de urmărire penală pe raza judeţului Hunedoara. În urma percheziţiilor ulterioare au fost ridicate cantitatea de aproximativ 100 de grame canabis, 10 grame de haşiş şi 400 de euro”, a mai informat DIICOT. Iniţial reţinut pentru 24 de oare, tânărul a fost prezentat Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, magistraţii aprobând solicitarea DIICOT.

Cristian Eusebiu Dura este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri şi introducere în ţară de droguri de risc.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, potrivit comunicatului de presă.

Sursa foto: www.politiaromana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here