DNA TIMIȘ, ATAC LA PRINȚUL BANATULUI

0
740

Serviciului de Informatii Fiscale din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Timiș prinsă cu șpaga în sacoșă.

Conform procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara, la data de 13 septembrie 2018, GOLBAN LUCICA, șefa Serviciului de Informații Fiscale din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș a primit de la reprezentantul unui om de afaceri suma de 3.000 lei pentru ca o cerere de atribuire a codului de înregistrare în scopuri de TVA (document fără de care societatea nu putea să își desfășoare activitatea), să fie admisă și rezolvată cu celeritate, în condițiile în care societatea respectivă figura cu datorii la bugetul de stat în valoare de peste 100.000 lei, neîndeplinind condițiile rezolvării favorabile a cererii. Banii respectivi au fost remiși inculpatei chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, la scurt timp aceasta fiind reținută de procurorii anticorupție.

Procurorii DNA Timis au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 septembrie 2018, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, urmând să fie prezentată Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Interesant este faptul că persoana care a oferit mita de 3.000 de lei, într-o sacoșă, chiar pe holul instituției, este nimeni altcineva decât contabila Stoiana Găman, un om de încredere al afaceristului Zaher Iskandarani, dispărut și dat în urmărire generală încă din 2014, dupa ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare de către Curtea de Apel București.

De altfel, contabila Stoiana Gaman este trimisă în judecată alături de “prințul” Banatului într-un dosar de înșelăciune și evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape 10 milioane de euro.

Pentru a-și mai ușura situația penală, în speța cu șefa AJFP Timiș, Stoiana Găman a colaborat cu procurorii DNA Timiș, în condițiile în care fusese pusă sub acuzare pentru trafic de influență, după ce a solicitat de la un om de afaceri suma de 60.000 de euro pentru a-i rezolva o problemă la ANAF.

Afacerea dintre Lucica Golban și Stoiana Gaman, care a fost monitorizată și exploatată de procurori, ne arata că DNA este în continuare cu achii pe afacerile lui Zaher Iskandarani.

Sursa foto: www.pressalert.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here