DRISTOR KEBAB și DRISTOR EXCHANGE – două branduri de succes și povestea lor (episodul 1: short story)

0
2098

 

Iată o idee de afacere de succes, pe plaiurile dâmboviţene, la fel ca multe altele care, ca să îți iasă, trebuie să aibă două ingrediente importante: protecție din partea instituțiilor statului român – care doarme când e vorba de afaceri necurate, nu? – și legături cu crima organizată.

Cam asta ar fi rețeta de succes a brandului DRISTOR, KEBAB şi EXCHANGE, deținut de Mustafa Packan și familia sa, afaceri plecate de la o amărâtă de shaormerie din cartierul bucureştean Dristor.

Ce nu știți despre afacerile familiei Packan este că acestea își trag seva și din expatrierea mai mult sau mai puțin ilegală de valută, ascunsă în spatele unor activităţi nefiscalizate de exchange valutar. Banii, de ordinul sutelor de mii de euro şi dolari lunar, sunt scoşi din ţară cu destinația Turcia, Orientul Mijlociu sau China.

Ba mai mult, spun gurile rele că mai mulţi angajati din diverse structuri ale statului, precum poliţia, ANAF, DSV şi primării, mai mănâncă şi ei câte o shaorma de la Dristor, pentru că, nu-i aşa, este cea mai bună din Bucureşti şi dacă mai e şi gratis… şi livrată acasă la ceas de seară e şi mai bine.

Dar să revenim în meandrele concretului şi să vedem cum a început totul….

În episoadele următoare vom vedea pe larg ce stă în spatele succesului unei afaceri de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here